Gewicht

Overgewicht of obesitas kan een grote invloed hebben op het leven van uw huisdier, een gezond gewicht hebben en houden is dus van groot belang. Als uw huisdier overgewicht heeft beïnvloedt dit zijn hele lichaam en vergroot dit de kans dat uw huisdier last krijgt van bepaalde aandoening (bijvoorbeeld: hartfalen, artrose, diabetes, tumoren).

Als u twijfelt of uw dier een gezond gewicht heeft kunt u hiervoor op controle komen. De eerste keer wordt gekeken of uw dier overgewicht heeft of niet. Als dit het geval is zal samen met u een plan gemaakt worden om uw dier te laten afvallen. De controles worden door de assistentes verzorgd, bij iedere controle wordt uw dier gewogen en gekeken hoe het gewicht zich ontwikkelt.

Bij overgewicht zullen we een speciaal dieet voor uw dier opstarten. Dit dieet is caloriearm en vezelrijk, hierdoor krijgt uw huisdier een vol gevoel maar krijgt niet teveel calorieën binnen. Genoeg beweging is natuurlijk ook belangrijk, dit zorgt namelijk dat uw dier ook genoeg calorieën verbrandt en dat zijn uithoudingsvermogen verbeterd en spiermassa goed blijft.

Na het starten van een dieet kunt u iedere vier weken op controle komen waarbij we de vorderingen bespreken. Ook wordt er een gewichtsgrafiek bijgehouden.

Als uw huisdier zijn streefgewicht bereikt heeft, zal er gekeken worden hoe we zijn gewicht stabiel kunnen houden en kunnen zorgen dat er geen terugval komt.

Terug naar Preventieve zorg