Op bezoek bij de dierenarts

Uw afspraak

Wanneer u met uw huisdier bij de dierenarts komt, zal hij eerst een vraaggesprek met u doornemen of te wel een anamnese afnemen over de huidige gezondheidsstatus van uw huisdier. Er worden vragen gesteld over het eet- en drinkgedrag, hoe het gaat met het poepen en plassen. In de tussentijd kan uw huisdier aan de ruimte en de mensen wennen.

Afhankelijk van de reden waarvoor u bij de dierenarts langs gaat, worden deze vragen uitgebreid. Na het afnemen van de anamnese zal de dierenarts uw huisdier onderzoeken: hart, longen, lymfeknopen, ogen, oren, huid, gewrichten en temperatuur. Wanneer hij/zij dit onderzoek klaar heeft, zal hij dit met u nalopen en met u bespreken.

Tijdens een bezoek aan de dierenarts zal deze eerst een anamnese met u afnemen over de huidige gezondheidsstatus van uw dier. Er worden verschillende vragen gesteld over het eet- , drink-, plas- en poepgedrag van uw huisdier en of deze soms braakt of diarree heeft. Afhankelijk van de diersoort zullen de vragen ook aangepast worden. Bij een ziek dier zal de anamnese wat uitgebreider zijn om zo tot een juiste oorzaak en/of diagnose te komen. Terwijl het verhaal met u wordt overlopen, kunt uw viervoeter rustig wennen aan de ruimte.

Mocht u met verschillende vragen zitten, dan kan het handig zijn dit van te voren op te schrijven zodat u dit rustig met de dierenarts kunt bespreken.

Maak een afspraak

Maak een afspraak

Onderzoek & behandeling

Onderzoek & behandeling